Baharatlar 7 ana grupta incelenir:
- 1. Köklerinden faydalanılanlar : Kara turp, kırmızı turp gibi.
- 2. Gövdelerinden faydalanılanlar : Zencefil, tarçın gibi.
- 3. Yapraklarından faydalanılanlar : Nane, kekik, merzengüş, maydanoz, defne gibi.
- 4. Soğan yapısında olanlar : Mutfak soğanı, sarmısak gibi.
- 5. Çiçeklerinden faydalanılanlar : Karanfil gibi.
- 6. Meyvelerinden faydalanılanlar : Kimyon, anason, karabiber, kırmızı biber, vanilya gibi.
- 7. Tohumlarından faydalanılanlar : Hardal, küçük Hindistan cevizi gibi.
16 Temmuz 2007 Pazartesi
Baharat Dünyası
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder