23 Haziran 2007 Cumartesi

hepatit B C hastalığından bitkilerle kurtulabilirsiniz

Bitkisel prepatların kullanımı neredeyse insanlık tarihi kadar eski. Bitkilerin büyük bir kısmı yüz yıllardır, bilinen kullanılan ve bilinçli kullanıldığında yan etkileri çok daha az olan kaynaklardır.Burada sizlere hangi rahatsızlıkta, hangi bitkiyi kullanabileceğinizden bahsediyoruz. Bitkileri kullanırken unutulmaması gereken husus, onları tamamen tedavi edici olarak görmekten çok tedaviye yardımcı prepatlar olarak görmektir.Bitkileri hastalandıktan sonra kullanmaktan çok sağlığımızı korumak maksatlı kullanmak en doğrusudur. Ve bitkileri kullanırken hangi hastalık amaçlanırsa amaçlansın doktor kontrolü ve tavsiyeleri göz ardı edilmemelidir.Şifalı bitkiler bilimi insanlık tarihi ile başlar. M.Ö. 3000 yıllarında Sümerler, Akadlar ve Asurlular'a ait medeniyetlerde eskiçağ hekimleri tarafından hastalarda bitkisel karışımlar kullanılmaya başlanmıştır. 19.-20. yüzyıllarda Kimya ve Biyokimya bilimlerinin gelişmesiyle sentetik ilaçlar üretilip kullanılmaya başlanmıştır.

HEPATİT (KARACİĞER İLTİHAPLARI)
Karaciğerde meydana gelen bütün iltihaplı hastalıklara "hepatit" denmektedir. Hepatit yapan birçok sebepler vardır: Virüsler, parazitler, mantarlar, bakteriler, bazı ilaçlar, zehirler ve alkol başlıca iltihap sebepleridir.
Hepatitin en tipik belirtisi "sarılık"tır. Çoğu vakalarda karaciğer yetmezliği de vardır.
Virüslerin sebep olduğu hepatit, akut ve kronik hepatit diye ikiye ayrılır. Akut hepatit, üç tip virüsün marifetidir. A tipi virüsün kuluçka devresi 15 günle iki ay arasında değişir. B ve C tipi virüsün kuluçka devresi daha uzun olup iki ila altı ay kadardır.
Belirtileri:
* İlk belirtisi iştahsızlık, halsizlik, bulantı, kusma, ishal, eklemlerde ağrı, ateş, öksürük, nezle, göz yaşarması ve deride kaşıntıdır.
* İlk belirtilerden bir hafta sonra sarılık başlar. Belirtiler kaybolurken, ateş de düşer. Sarılık dönemi altı ila sekiz hafta kadardır. Bu müddet içinde karaciğer büyür ve hassaslaşır. İdrarın rengi koyulaşmıştır.
* Sarılık ilk olarak gözlerde başlar. Beyaz kısımlarda farkedilir bir sanlık görülür.
Ne Yapmalı?
* Virüslerin sebep olduğu akut hepatit istirahat ve titiz bir diyetle atlatılabilir. Diyet, karbonhidratlı yiyecekler fazla verilirken; yağlı gıdalar mümkün mertebe azaltılır.
* İyi bir yatak istirahati ve karbonhidratlı beslenme ile sarılık iki ila altı hafta içinde şifa bulur.
Kronik Hepatit:
Kronik hepatit doğrudan doğruya başlayabileceği gibi; ihmal edilen akut bir hepatitin gelişmesi ile de teşekkül edebilir. Siroz ve karaciğer kanserine dönüşebilen kronik hepatite "aktif kronik hepatit" adı verilir.
Tedavi, idrar, dışkı, kan ve salyadan alınan örneklerin test edilmesi sonunda başlatılır. Tedavinin şekli, hepatite sebep olan mikroorganizmanın cinsine bağlıdır.

Hiç yorum yok: