29 Haziran 2007 Cuma

Silika Komplex Doğal saç güçlendirici - Silica Complex

Silica Complex, doğal güzellik için gerekli olan bitki ve minerallerden oluşan bir karışımdır. Çoğu kişi, dengeli bir beslenme proğramı takip edemediği için, saçlarına gerekli olan gıdaları da alamamaktadır. Çünkü saçlar ve tırnaklar, optimum beslenme ve koruma için gereken besinleri vücuttan almada son sıradadırlar (Yani vücudumuz diğer organların vitamin ve mineral ihtiyacını karşıladıktan sonra, kalan miktarı saç ve tırnaklara ayırır). Silica Complex; sağlıklı bir saç büyümesi için gereken besinlere ek olarak saça parlaklık ve canlılık verdiği bilinen maddeleri de içermektedir. Düzenli kullanımı saça canlılık, sıklık, parlaklık ve hacim vermenin yanısıra saç dökülmesini ve kırılmasını da azaltabilmekte ve tırnaklarımızı güçlendirmektedir. Silica Complex aşağıdaki bitki, bitki ekstresi ve minerallerden oluşan cilt, saç ve tırnaklarımızın besin ihtiyacını karşılamak, onları korumak ve güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş mükemmel bir bitkisel kombinasyondur.

Atkuyruğu Otu Ekstresi tkuyruğu Otu Ekstresi (Horsetail): Atkuyruğu (Equisetum arvense); su kenarları, sulak çayırlar ve orman açıklıklarında yetişen 25-60 cm yükseklikte ve sapı 3-6 mm olan, çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bitkilerdir. Bitki minik çam ağacı fidanlarına çok benzer. Silisik a sit (silika kaynağı), potasyum tuzları, flavon glikozitleri, saponin, alkaloidler ve tanen içermektedir. Atkuyruğu otu, saçlara parlaklık, canlılık ve kuvvet vermesiyle ünlenen bir mineral olan silis (silika) açısından çok zengindir. Atkuyruğu aynı zamanda kemik ve eklem sağlığı için hayati önem taşıyan kalsiyum ve az bulunan mineralleri de içerir.

Yulaf Sapı (Avena sativa): Sağlıklı bir kemik, cilt, saç ve tırnak oluşumuna yardımcı bir bitkisel üründür. Saponinler, flavonoidler, alkaloidler (trigonelline, avenine…), steroidler, kalsiyum, demir, B vitaminleri, amino asitler (lisin, metionin) ve silika içermektedir. Yulaf sapının saçları nemlendirici ve güçlendirici etkisi eski zamanlardan beri bilinmektedir. Yulaf sapı genellikle; güçlendirici özelliğinden dolayı zayıf telli veya zayıf köklü saçlar için kullanılmaktadır. Yulaf sapı ve içeriğindeki faydalı maddeler; saçlarımızı güneş işığının, sık yıkamanın, toz ve kimyasal maddelerin, bakterilerin ve saç kurutma makinelerinin olumsuz etkilerine karşı korur ve güçlendirir.

Silika (Silica): Doğal olarak Atkuyruğu Otunda ve Yulaf Sapında bulunan bir maddedir. Vücudumuzda özellikle cilt, saç ve tırnaklarımızda bulunur. Kemik, bağdokusu, kıkırdak ve eklemlerin etrafındaki zar için gerekli bir mineraldir. Bağ dokularının normal büyümesi ve gelişmesi için hem metabolik hem de yapısal bakımdan son derece önemlidir. Ek olarak silica saç gövdesinin önemli bir maddesi olan keratin sülfat yapımı için gereklidir. Saç telinin en dış yüzeyi tamamıyla keratin ağıyla örülmüştür. Ayrıca, silika damar açıcı özelliği ile kafa derisine kan akışını arttırarak saç büyümesini hızlandırır ve saçların dolgun ve parlak renkli olmalarını sağlar. Silika, aynı zamanda kemik yoğunluğu için elzem olan kalsiyumun vücut tarafından emilmesi için gereklidir ve kolajen’ in ana unsurlarındandır. Bilindiği gibi kolajen (collagen), tendon, sinir ve kemikler gibi bağ dokularının temel kimyasal yapısını oluşturur. Silika, sağlıklı bir cilt, saç ve tırnaklar için çok önemlidir. Silika tırnakları güçlendirir. Saç dökülmesine karşı saçı besler ve kuvvetlendirir.

  • Çinko: Vücutta hücre bölünmesi, büyümesi ve onarılması dahil birçok yaşamsal rol oynar. Bu rollerin hepsi yaşlanmayı yavaşlatmaya yarayan fonksiyonlardır. Çinko eksikliği yetişkinlerde saç dökülmesine neden olmaktadır. Çinko minerali sizi her açıdan güzelleştirir. Parlak, dolgun saçlara sahip olmanıza yardım eder. Güzel ve sağlıklı bir cilt için gerekli dokuların oluşumuna katkıda bulunur.
  • Kalsiyum: Kemik sağlığı için bilinen birçok faydasının yanında, sağlıklı ve canlı bir saç için gerekli bir maddedir.
  • Mangan: Önemli bir eser element olan mangan vücudumuzun tüm dokularında bulunur. Manganez eksikliği olan birisinde deri tahrişi, saç uzamasında yavaşlama ve saç renginde beyazlaşma görülebilmektedir.
  • Boron: Sağlıklı saçlar, tırnaklar ve cilt için gerekli bir mineraldir ve saç foliküllerinin büyümesinden sorumlu hormonları uyarır. Silika, boron ve kalsiyum ile birlikte sinerjetik etki gösterir.

Silica Complex yukarıdaki bitki, bitki ekstresi ve minerallerden oluşan cilt, saç ve tırnaklarımızın besin ihtiyacını karşılamak, onları korumak ve güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş mükemmel bir bitkisel kombinasyondur.

Siparis etmek için TIKLAYINIZKullanım Önerisi: Gıda takviyesi olarak, tercihen yemeklerle birlikte günde 1-3 defa 1 tablet alınabilir. Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.


Hiç yorum yok: