16 Ağustos 2007 Perşembe

Hangi bitki hangi hastaliga iyi geliyor

ALERJI

Kayisi : Içindeki betakarotene adli madde hücrelere saldiran molekülleri kontrol altina alarak , kanseri önler. Bir kayisi ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene orani o kadar yüksektir. Içerdigi kalsiyum ve magnezyum, girtlak yanmalarini engeller. Kuru kayisiya eklenen sülfür dioksit, astim gibi alerjilere iyi gelir.


ARAÇ TUTMASI

Zencefil : Sindirime yardimci olur. Mide bulantisini giderir. Enerjinizi artirir. Otomobilde uzun süre gitmenin yol açtigi bulanti ve rahatsizliklari azaltir.


ARTRIT

Enginar : Enginarin en büyük özelligi toksinleri temizleme yetenegidir. Artirit ve romatizmasi olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor. Cynarine adli madde, karaciger ve safra kesesinin rahatsizlanmasini engelliyor.


ASTIM

Sogan : Sarimsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt bilesimleri atardamarlarin zarar görmesini önler. Sogan; kemik erimesine de iyi geliyor.


ADET SANCISI

Muz : Içerdigi yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadinlarin adet dönemi sancilarini büyük oranda azaltir. Dogal bir agri kesici gibidir.

Tarçin : Koli basilinin üremesini önler. Limon çayina balla birlikte eklenerek içildiginde hem bogaz agrilarina hem de adet dönemi sancilarina iyi gelir.

Hiç yorum yok: