16 Ağustos 2007 Perşembe

Hangi bitki hangi hastaliga iyi geliyor

HAMILELIK

Enginar : Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir. Düsük yag orani, sindirimi kolaylastirici etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayi ve bebegin sagligina önemli faydalari vardir.

Bögürtlen : E vitamini içerir. Vücuttaki zararli atiklarin temizlenmesini saglar. C vitamini boldur. Cenini korur.


HEMOROID (BASUR)

Hindistan cevizi : Içerdigi myristin adli madde kusmayi engeller, basur için birebirdir. (Dikkat! Fazlasi basur için tehlikelidir.)


IDRAR VE BÖBREK

Pancar : Böbrekleri çalistirir. Önemli bir potasyum kaynagidir. Vücuttaki tuz oranini dengeler. Bu sayede böbrekler ve idrar yollarinin çalismasini destekler.

Kavun : Orta boy bir kavunun yarisi, günlük C vitamini ihtiyacini tamamen karsilar. A vitamini ve betakaroten içerir. Bunlar vücudu temizleyici etkiye sahiptir. Böbrekleri rahatlatir. Yüksek miktarda su ve düsük miktarda kalori içerir.


IDRAR YOLLARI

Nane : Idrar söktürücü özellige sahiptir. Içerdigi mentol, midenin normal islevini görmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobunakarsi savastigi gibi, ileri yaslarda ülsere yakalanma riskini de azaltir. Sabahlari mide bulantisini keser. Nane çayi, bas agrisi, stres gibi hastaliklarin yani sira mide yanmasina da bire birdir. Nane çayini aç karnina degil, tok karnina içiniz.

Elma : Içindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalidir. Kolesterolü düsürür, sindirim sistemini düzenler ve idrar ve hacet yollarindaki sorunlari giderir.

Kepekli ekmek : B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir. Çok fazlasi idrar yollarina zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir.

Hiç yorum yok: