16 Ağustos 2007 Perşembe

Hangi bitki hangi hastaliga iyi geliyor

DEPRESYON

Avokado : Sindirimi çok rahat olan bu meyveyi özellikle yeni dogmus bebeklerin ilk mamasi olarak tavsiye ederiz. Içerdigi E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da dinç tutar ve insani depresyona sokan uyusukluluk ve rahatligi üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranini ayarlar. Teninizin sürekli hücre yenilemesine neden olur.

(Zayiflamak isteyenler Yag orani yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz.)

Çikolata : Sütlü çikolatalari tercih edin. Çünkü içerdigi kakao yagi, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlik saglamasina yardimci olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalidir.

Istiridye : Içindeki demir, sperm sayisini ve insanin seks gücünü artirir. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydali yiyecek olan istiridye, enerji verir.

(Dikkat: Kolesterol orani birçok baligin iki katidir.)

Patates : Bir patates, bir kisinin bir gün içinde almasi gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adli kimyasal maddenin kendisini yenilemesini saglar.


DIS

Ekmek : Sekerli yiyecek yenildiginde içindeki asitler dislere her 20 dakikada bir saldirir. Ekmek, disleri korur. Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.

Meyve : (Her çesit) Günde 2 ila 4 ögün meyve tüketin.)

Sebze : (Her çesit) Günde 3 ila 5 ögün tüketin.)

Yogurt veya beyaz peynir : Eger yemek arasi atistirirken dis sagliginizi düsünüyorsaniz, kalsiyum deposu olan bu iki yiyecegi tercih edin.

Muz : Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum kaynagidir. Bu mineral kalbin düzenli çalismasini ve tansiyonun düzenli olmasini saglar.


DIYABET

Kuru fasulye : Lif açisindan zengin bir besindir. Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltir. Içerdigi karbonhidratlari vücudun sekere dönüstürmesi uzun sürer.

Mercimek : B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir. Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranini düsürür. Diyabet ve kalp hastalari için iyi bir besindir.

Hiç yorum yok: