16 Ağustos 2007 Perşembe

Hangi bitki hangi hastaliga iyi geliyor

BAGIRSAK

Elma : Protein, vitamin ve dogal kimyasallar sayesinde sindirime yardimci olur. Sindirimi kolaylastirir. Bagirsak sorunlari çeken kisiler için dengeleyici ve normallestirici besin olarak nitelenirler.


BAS AGRISI

Nane : Nane çayi bas agrilarini dindirmek için birebirdir. Içerdigi mentol ve mentol dogal yaglari sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir.

Biberiye : Kimyasal içerikleri sayesinde dogal bir agri kesici görevi görür.

Çikolata : Dogal antidepresan özelligi vardir. Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevsetici özelligi sayesinde bas agrisini dindirir.


CILT SORUNLARI

Papatya : Bitkisel yag ve kimyasallar içerir. Çay olarak içildiginde sindirime yardimci olur, karin agrilarini dindirir. Sicak bir banyonun ardindan hazirlanacak papatya çayi torbalari, egzamanin neden oldugu kasinti ve yanmalari alir.

Aci pul biber : Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir. Capsantin adli kimyasal madde zona hastaliginin neden oldugu agrilari dindirmek için yapilan kremlerde kullanilir.

Portakal suyu : Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacinizin tamamini karsilar. Içindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasini, kirisikliklarin meydana gelmesi önler.

Portakal yagi : Susam yagiyla karistirilarak da iyi bir cilt yagi elde edilir. Selüloitli bölgelere portakal yagiyla masaj yapilmasi tavsiye edilir.


ÇÖLYAK HASTALIGI

Kestane : Önemli bir enerji kaynagidir. Kolayca sindirilebilir. Çölyak hastalari için bugday içermeyen un kaynagi olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir.

Hiç yorum yok: