16 Ağustos 2007 Perşembe

Hangi bitki hangi hastaliga iyi geliyor

ROMATIZMA

Enginar : Vücuttaki zehiri atmasi nedeniyle Romatizma, gut hastaligi ve eklem yanmasina karsi birebirdir. Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.

Domates : C vitamini boldur.

Tahil : Içerdigi dogal kimyasallar, romatizmanin yol açtigi eklem yanmalari ve romatizma agrilarini hafifletir.

Kekik : Timol adi verilen bir tür dogal yag, vücuttaki diger yaglarin parçalanmasini saglar. Kekik yagi banyoda sürüldügü zaman romatizma agrilarini azaltir.

Zencefil : Uyarici etkileri kan damarlarini genisletip kan dolasimini artirarak romatizma agrilari ve yanmalari yok eder.


SINDIRIM SORUNLARI

Arpa : Içerdigi kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandirir. Ayrica ABD'deki bir arastirma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü seylerin yenmesinin kolesterol oranini yüzde 15 düsürdügünü kanitladi.

Yogurt : Günde 150 gram yogurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacini karsilar. Meyveli yogurtlara 3 çay kasigi seker eklendigi için seker oranlari daha yüksektir. Yogurttaki potasyum, kan basinci ve kalp atislarini düzenler. Midenin yiyecekleri düzenli olarak ögütmesini saglar.


SISTIT

Kuskonmaz : Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalintilarini atmayi saglar. Karaciger ve böbreklerin çalismasini kolaylastirir, destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarinin mutlaka kuskonmaz yemeleri gerektigini söylüyor.


STRES

Meyan kökü : Antivirüs etkisi vardir. Karacigeri korur. Adrenalin salgilanmasini dengeler. Stresle basa çikabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgilatir.


TIROID

Midye : Omega-3 yagi açisindan zengin bir besin kaynagidir. Içerdigi selenyum minerali tiroit bezlerinin normal isleyisi için gereklidir.

Hiç yorum yok: