3 Eylül 2007 Pazartesi

MİDE KANSERİ

MİDE KANSERİ:



Dünya üzerinde bazı ülkelerde sık görülmesi, bu kanserin genetik faktörlerle ve yeme alışkanlıkları ile ilgisi olduğunu göstermektedir. Özellikle Japonya başta olmak üzere, Çin ve İrlanda da bu hastalık sık görülmektedir.

Erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sık görülür. Bu hastalık genellikle 60-70 yaşlarında sık olarak görülmektedir
Mide kanserinin en sık görüldüğü yer küçük kurvatur ve antrum dur.


MİDE KANSERİ İLE İLGİLİ KONU BAŞLIKLARI:

Mide kanseri

Mide kanserinde risk faktörleri

Mide kanserleri en çok nerelerde görülür

Mide kanserleri en çok patolojik form olarak karşımıza nasıl çıkar?

Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanserinde teşhis

Mide kanserinde tedavi

MİDE KANSERİ:
Dünya üzerinde bazı ülkelerde sık görülmesi bu kanserin genetik faktörlerle ve yeme alışkanlıkları ile ilgisi olduğunu göstermektedir. Özellikle Japonya başta olmak üzere, Çin ve İrlanda da bu hastalık sık görülmektedir. Erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sık görülür. Bu hastalık genellikle 60-70 yaşlarında sık olarak görülmektedir.

MİDE KANSERİNDE RİSK FAKTÖRLERİ
  • Düşük sosyo-ekonomik düzey
  • Çevre şartları
  • Diyet (Nitratlar, dumanlı yiyecekler, yüksek derecede tuzlu gıdalar)
  • Birinci derece akrabalarında mide kanseri hikayesi olanlar.
  • Atrofik gastriti olanlar
  • Helicobacterpylori enfeksiyonu olanlar
  • Billroth-2 ameliyatı olanlar (Mide ülserlerinde uygulanan bir ameliyattır)
  • Adenomatöz mide polipi hastalığı olanlar
  • Menetrier hastalığı olanlar
  • A kan grubu


MİDE KANSERLERİ EN ÇOK NERELERDE GÖRÜLÜR
Mide kanserlerinin büyük bir kısmı antrum veya küçük kurvatur üzerindeki bölgelerde görülür.

MİDE KANSERLERİ EN ÇOK PATOLOJİK FORM OLARAK KARŞIMIZA NASIL ÇIKAR?
Mide kanserlerinin büyük bir kısmı adenokarsinom olarak patolojik olarak saptanır.

MİDE KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

>Karın üzerinde mide bölgesi ve onun etrafındaki bölgede rahatsızlık hissi ağrı ve ağırlık hissi...

>Kısa sürede kilo kaybı (Bunu aylarla ifade etmemiz sanırım doğru olacaktır). Kanserli hastalar genellikle kısa sürede yüksek kilo kaybına uğrarlar.

>Bulantı ve kusma

>Kaşeksi (Şiddetli zayıflama)

>Yemeklerden sonra rahatsızlık hissi

>Sindirim sisteminde kanama veya gizli kanama

>Erken doyma hissi

>Hastaların 2/3'ünde demir eksikliği anemisi

MİDE KANSERİNDE TEŞHİS

1.) Çift kontrastlı baryumlu mide grafisi:

Halk arasında ilaçlı mide filmi denilen görüntüleme yöntemidir.

2.) Gastroskopi (endoskopi):

Ağızdan girilerek mideye kadar gönderilen içerisinde optik bir görüntüleme sistemi olan bir boru yardımıyla yapılır. En duyarlı ve en özgün teşhis yöntemi budur. Bu yöntemle hekim mide yüzeyini çıplak gözle görebilir ve şüphe edilen bölgelerden biyopsi ile parça alıp patolojik incelemeye gönderir, buda şüphe edilen ülser veya kanser dokusunun özelliklerini ayırt edilmesini sağlar.

MİDE KANSERİNDE TEDAVİ

Adenokarsinomlarda tedavi:

Gastrektomi (Midenin tamamen alınması): Bu tür tedavi yaklaşımı hastalarda hastalığın sağaltımı için yegane yoldur. Sadece tümör dokusunu çıkarılması, ender vakalarda sadece mukozada sınırlı tümörlerde yapılabilir. Bu tür bir tümörün varlığında mutlaka bilgisayarlı tomografi, veya endoskopik ultrasonografi yaparak tümör dokusunun çıkarılmasına karar verilebilir.

Lenfomalarda tedavi: 1.) Düşük dereceli lemfomalarda tedavi:

Helicobacter pylori enfeksiyonunu tedavi etmek hastaların yarıya yakınında iyileşmeyi sağlar. Bunun dışında kalan vakalara kemoterapi (CHOP tedavisi denilen 4 lü tedavi) uygulanır. Bunlar;
  • Cycloposhosphamide
  • Doxorubicin
  • Vincristine
  • Prednisone

2.) Yaygın geniş hücreli lenfomada tedavi:

İki tür tedavi yöntemi vardır;

a.) Yanlızca kemoterapi( ilaç tedavisi )

b.) Mide dokusunun ameliyatla bir kısmının çıkarılması+ameliyatı takiben kemoterapi (İlaç tedavisinin uygulanması)

Leiyomyosarkomlarda tedavi:

Bunlarda kanserli dokunun çıkarılması ile hastaların büyük bir kısmı tedavi edilebilmektedir.

ŞİMDİKİ KLASİK TIP'DA KARACİĞER KANSERİNİN KALICI TEDAVİSİ YOKTUR!!

İşte örnek bir hasta yakınının maili aşağıda:

---- Original Message -----
From: serdarcagla1981
To: bilgi@herbalistatabay.com
Sent: Monday, September 25, 2006 11:27 PM
Subject: Karaciğer kanseri


Merhaba, Sayın GÜVELOĞLU

Sitenizi inceledim,Önce Allah'a sonra size güvenerek inşallah derdimize derman olursunuz.

Benim annem 68 yaşında karaciğer kanseri şu an Hacettepe onkoloji bölümünde tedavi görüyor, tedavi derken yurt dışından gelen iğneleri deniyorlar. Bu kanser baş altı ay önce şekerinin yükselmesi sonucu ortaya çıktı, kitle ilk olarak 2 parça halinde ciğerin altında üstünde görüldü, tedaviye başladılar 1.5 ay yurtdışından gelecek olan iğneyi bekledik ve bize dedilerdi bu ilaç kitlenin büyümesini durdurur hatta küçülterek yok eder. Fakat iğnelerden sonra kitle daha büyüdü ve iki kitle birleşti.

Kitlenin ciğeri besleyen damarların merkezinde olduğu için ameliyatın mümkün olmadığını söylediler, ve şu an beyne sıçramış, şuan ciğere uygulanacak bir şey yok diyorlar, beyne ışın tedavisi yapacaklar, son çare olarak size güveniyorum, bu kansere karşı koyacak annemi iyileştirecek bir ilacınız varsa size maddi manevi her şeyimi veririm. size güveniyor ve derdimize derman olmanızı bekliyorum.

Saygılarımla.
S.Çağla Ankara

HERBALİST ATABAY GÜVELOĞLU'NUN MİDE VE KARACİĞER KANSERLERİ TEDAVİSİNDE KULLANDIRDIĞI BİTKİSEL İLAÇ TEDAVİLERİ

MİDE KANSERLERİNDE:


Güveloğlu'nun bitkisel ilaçları, mide kanserlerinde ameliyat öncesinde veya ameliyat yapıldıktan sonra kullanılmaktadır.Kullanılmaya başlanılan bu ilaçlar önce ilk iki aylık dönemde serbest kanser hücrelerini azaltarak yok etmekte ve yeni kitleler oluşmasını ve karaciğere metastaz yapmasını önlemektedir. İkinci bölümde kitleler yeni hücrelerle destek bularak büyümedikleri için ilaçların da etkisi ile küçülmeye başlamaktadır. Bütün bu gelişmeler ikişer aylık periyodik kontrollerde gözlemlenmektedir.

İkişer aylık 3 veya 4 dönem sonunda hastaların büyük bölümü kurtulmakta ve normal ömürleri, bazı diyetler yaparak devam ettirmektedirler. Kanserden ölmemektedirler. 1984 den bu yana İzmir'deki otel sahibi, Kastamonu'daki orman muhafaza memuru, Elazığ'daki öğretmen gibi normal yaşantılarına devam etmektedirler. Klasik, yani mevcut tıbbi tedavilerle bu hastalığın hiç bir tedavisi yoktur. Ameliyattan en uzun 6 ay sonra hasta ölmektedir. Ameliyat yapılsa bile karaciğere metastaz olmakta ve hasta sirozdan ölmektedir. Elbette ağır vakalar da olduğu için başarı oranı değişmektedir.

Mide kanseri türlerinden "Adenokarsinom" veya "Taşlı yüzük hücreli karsinom" Güveloğlu'nun ilaçları ile hücre ve kitle bazında 6-8 ay içinde temizlenmektedir. Tedavinin ikişer aylık bitki özleri 2500 $ tutmaktadır. Kokteyllerin hazırlanışına, Mersin laboratuarında kişiye özel, ithal ve ileri teknolojilerle elde edilmiş bitki özleri kullanmaktadır.

BİR KANSER DOKTORUNUN GÜVELOĞLU'NA GÖNDERDİĞİ TEŞEKKÜR MEKTUBU AŞAĞIDA.

Herbalist Atabay Güveloğlu, 1981 yılında bu sorun için başladığı bitkisel ilaç araştırması sonucunda 1987 yılında Fethiye Yoldaş isimli bir karaciğer kanseri hastanın iyileşmesini, tümörlerin küçülmesini ve daha sonra da kurtulmasını sağlamıştı. Hastanın doktoru olan onkoloji doçenti Güveloğlu'na bu hastanın bitkisel ilaçları ile iyileşmesi üzerine reçetesine aşağıdaki teşekkür mektubunu yazarak hastanın eşi ile göndermiştir. Bu gün de karaciğer kanseri tedavilerinde dünyanın en ileri ve başarılı tedavisini yapmaktadır.

KARACİĞER KANSERLERİNDE :

Normal Karaciğer Hasta Karaciğer




Karaciğer kanserleri, çeşitli kanserojen faktörlerden dolayı doğrudan karaciğerde ortaya çıkabileceği gibi, başka organlardaki kanserlerden metastaz şeklinde yayılım yaparak da karaciğere yerleşebiliyor. Karaciğer kanserleri,organın önemi ve karaciğerin değişik hücre yapısından dolayı en öldürücü kanser türlerinin başında gelmektedir. Bugün, klasik tedavilerle karaciğer kanseri hastalar en çok 3-6 ay yaşayabilmektedirler. Kemoterapi türlerinin bu organdaki kanserleri geriletmesindeki başarı oranı %10 bile değildir. Hatta, kemoterapi yapılmayan hastalar, yapılanlardan daha fazla yaşamaktadırlar. Karaciğerde nodül olarak görülen kanser, süratle yayılarak karaciğer damarlarını tıkayıp siroza neden olarak ölüm meydana getirmektedir. Bazı hastanelerde kemoterapi uygulansa da çoğunlukla bazı vitaminler ve ağrı kesiciler verilerek hasta evine gönderilmektedir.

Herbalist Atabay Güveloğlu 1984 den bu yana karaciğer kanserlerini bitkisel reçeteleri ile tedavi etmektedir. İkişer aylık 3 dönem süren bu tedavinin ilk iki ayında kolon kanserlerinde uygulattığı reçeteyi uygulatmaktadır. İlk iki ayın sonunda kitlede açık bir küçülme gözlemlenmektedir. Akabinde ki değişik ikişer aylık iki dönem ilaçlarla karaciğer kitlelerden temizlenmektedir. 14 ayrı bitkiden elde edilmiş olan bu kokteyllerin formüldeki oranları hücre türlerine ve hastalığın aşamalarına göre "Kişiye özel" olarak değişik hazırlanmaktadır.

Karaciğer veya mide kanseri tespit edilmiş ise hiç zaman geçirmeden Herbalist Atabay Güveloğlu'na başvurarak bu özel ve benzersiz reçetelerini ve bitkisel ilaçlarını mutlaka uygulayınız. %50 nin üzerinde bir başarı oranı vardır. Klasik tıbbi tedavilerle bu sorundan kurtulmak ise maalesef imkansızdır...
Karaciğer kanseri tedavilerimiz 6 ay kadar sürmektedir.
İki ayda bir bitkisel ilacımız değişmektedir.

Sağlıklar dileğimizle.

Hiç yorum yok: