3 Eylül 2007 Pazartesi

PANKREAS KANSERLERİ VE GÜVELOĞLU'NUN BİTKİ ÖZLERİ TEDAVİSİ

PANKREAS KANSERLERİ VE GÜVELOĞLU'NUN BİTKİ ÖZLERİ TEDAVİSİ

PANKREAS VE PANKREAS BAŞI KANSERİNİ TANIYALIM

Hastalığın tanımı


Pankreastan köken alan tümörlerdir.

Nedenleri,Görülme sıklığı,Risk faktörleri

Eşlik eden durumlara rağmen etyoloji (oluşum nedeni) bilinmemektedir.

Eşlik eden durumlar : ırk , diabetes mellitus ( şeker hastalığı ) , tütün , çevresel ve mesleki faktörler ve gıdasal lipidler .

İlginç olan , tütün kullanımının etkisi ile ilgili bulgular düzenlendiğinde pankreatit , alkol ve kahve arasında birliktelik görülmemiştir.

Risk faktörleri : çok muhtemel : ırk, diabetes mellitus, tütün muhtemel : çevresel / mesleki durumlar , gıdasal lipid

Pankreas kanseri erkeklerde kadınlardan daha sık görülmektedir.

Ortalama yaş erkeklerde 63 , kadınlarda ise 67 dir.

İnsidans/ prevalans : Her yıl yaklaşık 28.000 yeni olguya tanı konulmaktadır. Etnik gruplar arasında değişimler vardır. Siyah ırk ve havaililerde sıktır.

Korunma

Tütünü engelle ( sigara bırakılmalıdır ).

Belirtiler

kilo kaybı ( %90 ) ağrı iştahsızlık kaşıntı diabetes mellitus malnütrisyon karaciğer büyümesi palpabl ( ele gelen ) safra kesesi karında hassasiyet kitle asit ( karın boşluğunda sıvı birikmesi )

Tanı/Teşhis laboratuvar : tripsinojen düzeyi , glukoz testi , amilaz üst sindirim sistemi grafisi bilgisayarlı tomografi : tanı koymak için çok yararlı bir yöntemdir ; radyolojik incelemeden çok daha hızlı ve etkin bir görüntü sağlar. ultrasonografi ERCP ( endoskopik retrograd kolanjiopankreatografi ) PTC ( perkütan transhepatik kolanjiografi ) anjiografi biyopsi özofagogastroduodenoskopi .



Klasik tedavi

Pankreas kanserinin klasik tıpta maalesef kalıcı tedavisi yoktur. Klasik tedavilerdeki amaç, hastanın ömrünü bir süre daha uzatabilmek ve ıstırabını azaltmak yönündedir.
Pankreas tümörlerinde cerrahi tedavi uygulanarak pankreasın bir bölümü çıkarılabilir.

Tümör gövde ve kuyrukta yer alıyorsa cerrahi girişim zor değildir ; pankreas başı tümörlerinde ise pankreas başının yanı sıra safra kesesinin , oniki parmak barsağının ve midenin bir bölümünün de çıkarılması gerektiğinden tedavi daha karmaşıktır. Daha sonra , sindirim kanalının bütünlüğünü korumak için sağlam kalan safra yolları ile pankreas yollarının sindirim kanalına boşalmasını sağlamak gerekir.

Radyoterapi ve kemoterapi önerilebilir.Ancak bu uygulamalar bu güne kadar radikal bir sonuç vermemiştir. Onkoloji doktorlarının çok zor durumda kaldığı bir sorundur.Kısa süre içerisinde tümör büyüyerek safra yolunu tıkayıp karaciğeri devre dışı bıraktığından,alınan besinlerin karaciğerde değerlendirilerek 12 parmak barsağına gönderildiği noktada tıkanma olduğundan karaciğer ve safra kesesi devre dışı kalıp,billuribin kana geçmektedir.Bunun sonucunda kanın yapısı bozularak beyinsel ve tüm organsal faaliyetlerde aksamalar meydana getirdiği gibi,tüm deri rengini de sarı renge boyamaktadır.Bu durumda yine zaman kazanmak ve safra yollarının sindirim kanallarına boşalmasını sağlamak için ameliyatla drenaj açılmaktadır.Bu da elbette bir çözüm olmamaktadır.

Prognoz/Hastalığın gidişi

Klasik tedavilerle,üç yıllık yaşam oranı ( survi ) %2,5 ; beş yıllık yaşam oranı %1 dir.

Potansiyel olarak tedavi edilebilen hastalıklarda cerrahiyi takiben, beş yıllık yaşam oranı yaklaşık % 4 tür.
Herbalist Atabay Güveloğlu'nun ortaya çıkardığı bitki özleri reçeteleri ile hastaların %93 ü 6 aylık uygulamalar sonucunda tamamen kurtulmaktadırlar. 1989 dan bu yana sağlıklı olarak yaşayan hastalar vardır. Pankreas kanserlerinde şu anda dünyada uygulanan ilaç tedavilerinin en başarılı olanıdır. 1996 dan bu yana sağlıklı yaşayan insanlar mevcuttur.

Komplikasyonlar/Riskler
  • ağrı
  • sarılık
  • malnütrisyon
  • diabet


Aşağıdaki belirtiler olduğunda tanı için mutlaka doktorunuza başvurun

Sürekli karın ağrısı , iştahsızlık , yorgunluk , sırt ağrısı veya bu hastalığın diğer belirtileri varsa gecikmeden bir uzmana başvurunuz.

Herbalist Atabay Güveloğlu'nun bitkisel reçeteleri nasıl tedavi ediyor?

Güveloğlu,bu hastalıkta tanı konulduktan sonra ve sarılık aşaması başlamadan önce veya operasyonla stent konularak sarılık giderildikten sonra bitki özleri tedavisine başlatmaktadır. İlk iki aylık reçetesi, kanser hücreleri, bitki özleri kokteyllerinin etkisi ile kısa sürede azalmaya başlamakta ve tehlike savuşmaktadır. Bozulan kanser-vücut dengesi vücut yönünde ağır bastıkça ve metabolizma güçlenip galip gelmeye başladıkça hastanın ağrıları da bir aydan itibaren azalmaya başlamakta, iki aylık kullanımın sonunda yapılan tetkiklerde kitlenin küçüldüğü ve CA markırlarının düştüğü görülmektedir. Bunun akabinde değişiklik arz eden ikinci iki aylık uygulamaya geçilmektedir. Tedaviye başlanıldığının ilk haftalarında hastada ishal, hafif ateşlenmeler ve ağrı artışları şeklinde reaksiyonlar gözlemlenebilmektedir.

İkişer aylık 3 dönem sonunda hasta, kolon, karaciğer ve rektum kanserlerinde olduğu gibi adenokarsinom pankreas ve pankreas başı kanserlerden %50 nin üzerinde bir başarı oranı ile kurtulmaktadır. Güveloğlu'nun bu tedavisi de başlı başına bir olaydır. Bu başarı oranı şu anda dünyanın en ileri kanser ilacı tedavisi olduğunu göstermektedir.

Mersin laboratuarında ithal bitki özlerinden hastaya özel bitki özleri kokteyllerin haline getirerek kargo ile göndertmektedir. Gelip almak da mümkündür.

Pankreas kanseri tedavisinde önemli olan geç kalmamaktır. Güveloğlu'nun ilaç sisteminin ilk ayını kullanabilen pankreas kanseri hastaları genellikle toparlanıp kurtulmaktadırlar. Ancak başarı oranı, diğer kanser tedavilerine oranla düşüktür. Yine de bu hastalık için yapılabilecek medikal tedavilerin en ilerisi ve üstünüdür. İspatı onlarca kurtulmuş hasta ile ortadadır. Klasik tedavilerle birlikte de uygulanabilmektedir.

Bu sorunun klasik tıpta tedavisi yoktur.İşte iki doktorumuzun babaları için yardım mektubu aşağıdadır.

----- Original Message -----
From: EMRE BOZKIRLI
To: bilgi@herbalistatabay.com
Sent: Tuesday, January 16, 2007 12:02 PM
Subject: doktor babasına yardim

Ben ve esim dahiliye uzmanıyız. Bir hafta önce esimin babasına multiple karaciğer metastazı bulunan pankreas kuyruk bölgesinden kaynaklı adenoca tanısı konuldu. Gemsitabin tedavisine ilaveten tumor asisi verilmesi planlaniyor. Internet sitenizden bu konuyla ilgili başarılarınızı gördük. Bize yardim edebilerseniz sizinle irtibata gecmek istiyoruz. Dr Emre Bozkırlı

Hiç yorum yok: